Bh. atletičar Amel Tuka nedavno je izabran za sportsku ličnost Bosne i Hercegovine u 2015. godini prema izboru “Dnevnog avaza” i “Sporta”. Naš najbolji atletičar superiorno je osvojio prvo mjesto, ostavivši iza sebe 11 velikih rivala, koji su prošle godine promovirali našu državu širom svijeta.

Ovaj vrhunski atletičar lani je na brojnim takmičenjima promovirao našu državu na najbolji mogući način, vrhunskim rezultatima i pobjedama, od kojih je vrhunac bilo osvajanje trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu u Pekingu.

Novo priznanje za našeg atletičara stiglo je iz IAAF Dijamantne lige koji su njegovu trku na 800 metara izabrali kao najbolju za prošlu godinu. Podsjetimo, Tuka je ovu dionicu istrčao za odličnih 1:42.51.

– Osjećam se ponosno i zadovoljno što sam se našao ispred takvih vrhunskih atletičara kao što su Souleimani, Rudisha, Aman i Amos. Ovo priznanje mi je samo motiv više da i u ovoj godini ostvarim još bolje rezultate – rekao je Amel Tuka za “Avaz” odmah nakon saznanja za novi uspjeh.

 

KOMENTARI:
Loading...