Ugledni francuski list L'Equipe navodio je da se Guardiola prošle sedmice sastao sa čelnicima Manchester Uniteda u Parisu, ali klub sa Old Trafforda potvrdio je za Sky Sports da to nije istina.

O toj temi govorio je i Guillem Balague, jedan od najpoznatijih novinara u svijetu fudbala, čovjek koji je ekspert za španski fudbal i autor biografija Lea Messija, Cristiana Ronalda, Rafaela Beniteza i Pepa Guardiole.

Balague, među ostalima, piše i za Sky Sports, a na svom Twitter profilu napisao je sljedeće:”Vezano za Pepa i United. Netačno je da su se sreli u Parisu. Kao što mi je prijatelj kazao, zašto bi United pregovarao sa budućim trenerom Cityja?”.

Španski novinar u nastavku tvrdi da je Liga prvaka jedina barijera koja ne dozvoljava da se usmeni dogovor Guardiole i Manchester Cityja i zvanično objavi. “On je dogovorio prelazak u City, ali još nije potpisao ugovor. To će se desiti kada dvoboj Bayerna i Cityja bude nemoguć u Ligi prvaka”, dodao je Balague što znači da se čeka da Bayern ili Manchester City ispadnu u Ligi prvaka kako bi se saradnja Pepa i Cityja ozvaničila.

Podsjetimo, Bayern u osmini finala Lige prvaka igra protiv Juventsua (23. februar i 16. mart), dok Manchester City igra protiv Dinamo Kyiva (24. februar i 15. mart).

Komentari: