4.1 C
Bosanska Krupa
Utorak, 26 Oktobra, 2021

Nogometašica koja je nestala pronađena mrtva na dnu jezera

Florijana Ismaili, 24-godišnja nogometašica Young Boysa i švicarska reprezentativka, pronađena je na dnu jezera Como nakon što je nestala prije tri dana.

Skočila je s čamca u jezero Como u Italiji kako bi se rashladila za vrijeme odmora. Na tom je dijelu jezero duboko oko 200 metara, a prijateljica ju je čekala i dozivala.

“Pomislila sam kako me željela preplašiti i da će se iznenada pojaviti s druge strane broda”, rekla je Florijanina prijateljica pa dodala: ”Vrištala sam i zvala njeno ime, a onda sam nazvala hitnu službu.”

Policija i vatrogasci odmah su krenuli u potragu za nogometašicom i nakon tri dana stigle su najcrnje vijesti.

“Pretražili smo područje dva kilometra od mjesta na kojem je Florijana zadnji put viđena. Pomoći će i helikopteri i ronioci”, rekao je šef akcije spašavanja Giuseppe Camassau nakon prvog dana istrage pa istaknuo:

“Jezero Como je podmuklo, ima jake struje pod mirnim vodama.”

Ismaili je kapitenka Young Boysa, albanskog je porijekla a prošle sezone zabila je sedam golova i bila najbolji strijelac ekipe. Za Švicarsku je upisala 33 nastupa, a posljednji prije svega dvije sedmice. Bila je i dio sastava na Svjetskom prvenstvu 2015., ali nije ulazila u igru.

Autor: Incex.hr

قالب وردپرس

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci