Bavarce već duže vrijeme trese kriza i sukob u čijem se središtvu nalaze trener Hansi Flick i sportski direktor Hasan Salihamidžić.

Glavni razlog sukoba je neslaganje oko transfer politike kluba.

Trener koji je naslijedio Niku Kovača želi biti više uključen u poslove oko transfera, dok bivši Zmaj ne želi da mu se trener miješa u posao.

Proteklih dana dosta je nekadašnjih fudbalera Bayerna koji u sukobu Salihamidžića i Flicka biraju stranu, a posljednji u nizu je i bivši trener Niko Kovač.

Kovač, kojeg je upravo Salihamidžić doveo u Bayern, kritikovao je sportsku politiku Bavaraca te se tako pomalo revanširao za otkaz nekadašnjem saradniku.

– Slaganje ekipe i planiranje za sljedeću sezonu odrađujemo zajednički, sportski direktor Paul Mitchell, ja i naši skauti. Razgovaramo o svemu, o prinovama i potencijalnim pojačanjima. Mislim da bi tako trebalo biti u svakome klubu. Uostalom, to je jedan od razloga zbog kojih sam došao ovamo – kazao je Kovač za Bild, te dodao:

– Svi znamo kako to izgleda u Bayernu. Potpuno suprotno od Monaca. Kako mi je u Monacu, tako mi je bilo i u Frankfurtu. To želi svaki trener. Morate razgovarati. Trener mora biti uključen u slaganje ekipe.

Kovač je na kraju naglasio kako mu je neshvatljivo da se nakon svih uspjeha koje je ostvario njegov nasljednik vodi rasprava od Flickovom odlasku.