Velšanin Gareth Bale najskuplji je igrač svijeta, koštao je više od 100 miliona eura, a od kada je došao iz Tottenhama, za dvije i po godine bio je povrijeđen osam puta. U prvoj sezoni kada je osvojena Liga prvaka i kup odigrao je 44 utakmice, odnosno 66% ukupnog vremena koje je mogao provesti na terenu. U drugoj sezoni nije bilo mnogo povreda, prošle godine je odigrao 46 mečeva, odnosno više od 70% utakmica, sezona nije bila tako naporna jer je Real ispao u polufinalu Lige prvaka, a nije stigao ni do završnice kupa, te je bilo manje utakmica.

Ove sezone Bale je često povrijeđen iako igra u dobroj formi. Naime, fudbaler kraljevskog kluba je odigrao tek 40% utakmica u sezoni i ukoliko ovako nastavi mogao bi da propusti sigurno još desetak mečeva do kraja sezone.

Kada se sve sračuna, Baleova sezona košta 34.5 miliona eura, dakle ono što su platili za njega, plus porez, ne računajući njegova primanja. Drugim riječima, kada se sračuna dosada utrošeni novac za transfer i porez, u odnosu na mečeve koje je odigrao, Gareth Bale košta 750.000 eura po utakmici. Jasno, nećemo dodavati njegovu platu koja je oko 11 miliona eura po sezoni, jer taj novac ćemo preračunati u golove, odnosno učinak na terenu, zbog toga ga “masno” plaćaju.

KOMENTARI:
Loading...