14.2 C
Bosanska Krupa
Četvrtak, 17 Juna, 2021

Navijači Sarajeva od čelnika kluba traže odgovore na brojna pitanja

Udruženje navijača FK Sarajevo poslalo je dopis generalnoj direktorici kluba Sabrini Buljubašić i svim članovima Upravnog odbora zbog katastrofalnih igara i rezultata Bordo tima u proljetnom dijelu sezone.

Udruženje navijača FK Sarajevo uradilo je detaljnu analizu “sportskog segmenta kluba”, a dopis je upućen 28. aprila.

Navijači Sarajeva od direktorice i članova Upravnog odbora zatražili su odgovore na pet pitanja.

Između ostalog, zanima ih zašto FK Sarajevo ima potrebu za postojanjem Upravnog odbora, kada je “notorna činjenica da se odluke donose na Skupštini” i da se za izvršavanje odluke zadužuje generalni i/ili sportski direktor. Navijači su pitali i koja je uloga Upravnog odbora i zašto on egzistira bez konkretnih ovlaštenja.

U dopisu dalje pitaju da li je ikada urađenja sistematizacija radnih mjesta u klubu i da li je ona dostupna za uvid članstvu, kao i da li je ikada izvršena revizija uposlenika u klubu. Također, pitaju da li postoji strateški plan razvoja kluba i da li je na sznazi pravilnik ili drugi interni akt o nagrađivanju/kažnjavanju uposlenika i profesionalnih fudbalera.

Upozorili su navijači Sarajeva da nije realno očekivati da svi igrači “dišu kao jedan” i da je nedopustivo da se propusti, čak i pokušaj pravljenja tabora među igračima.

– Pojedini igrači, ohrabreni “prijateljskim” vezama sa pojedincima ponašaju se nesportski i to prolazi bez sankcija – piše u dopisu.

Navijači Sarajeva smatraju da je moralna dužnost adresiranih i trenera Vinka Marinovića da podnesu ostavke, ukoliko Sarajevo ne bude prvak ove sezone.

– U slučaju eventualnog neuspjeha naglašavamo da bi bilo kakvo pozivanje na sudijske krađe, koliko god očigledne i štetne po nas bile, neće biti opravdanje za izgubljenu prednost od 13 bodova koliko smo imali naspram trenutnog glavnog konkurenta na početku ove sezone – poručeno je.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci