Navijači fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine okupili su se u centru Atine, na Trgu Syntagma i okolnim ulicama te se u dobrom raspoloženju zabavljaju uoči večerašnje utakmice sa Grčkom, javlja reporter Anadolije s mjesta događaja.

Sa zastavama i šalovima BiH napravili su fini štimung i zasad nije bilo ni najmanjih problema. Naprotiv, bh. navijači naišli su na dobrodošlicu Grka. Dio navijača BiH posmatrao je i današnji maraton u Atini, gdje su pozdravljeni od ostalih gledalaca. Svi su optimisti i nadaju se pobjedi te se u nekoliko navrata ulicama Atine danas skandiralo: “Hoćemo pobjedu!”

Oni malo pesimističniji koji su doputovali u Atinu da bi bodrili BiH vjeruju u osvajanje boda s kojim bi izabranici selektora Mehmeda Baždarevića došli u solidnu poziciju u borbi za baraž SP-a.

Ipak, kako se bliži večerašnji meč četvrtog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo “Rusija 2018” na stadionu “Georgios Karaikakis” i oko njega, primjetnije su policijske snage.

Navijači BiH, njih oko 900, bit će smješteni u odvojenom sektoru na stadionu, do kojeg će iz šireg centra grada biti otpraćeni pod jakim policijskim obezbjeđenjem.

Utakmica Grčka – BiH igra se od 21.45 sati po lokalnom vremenu, odnosno 20.45 po našem srednjoevropskom. Poslije tri odigrana kola, Belgija i Grčka imaju po devet, BiH šest, Estonija tri, dok su Kipar i Gibraltar bez bodova.

KOMENTARI:
Loading...