David Moya je dugogodišnji navijač Lakersa koji je maštao kako će dobiti priliku u pauzi utakmice gađati koš s centra. Sinoć je dobio priliku života i pogodio izazvavši euforiju u Staples Centru. Za pogodak s centra mladić iz Oakdalea koji je 500 kilometara udaljen od LA-a dobio je ček na 95,000 dolara.

“Već znam šta ću s novcem koji sam osvojio. Pokušat ću kupiti ulaznicu za posljednju utakmicu Kobe Bryanta u karijeri, ogled protiv Utah Jazza 13.aprila,” kazao je slavljenik kojem su na dobitku čestitali igrači Lakersa. Ulaznica za Bryantov oproštaj još ima u prodaji, a cijene se kreću od 3 000 do 9 000 dolara.

Kobe Bryant nije nastupio protiv Phoenixa, no i bez njega Lakersi su slavili 97-77 ostvarivši treću uzastopnu pobjedu što im nije uspjelo od februara prošle godine. Bio je to ujedno i deveti uzastopni poraz Sunsa. Lakerse je do tek osme pobjede ove sezone uz 27 poraza (lošiji skor ima tek Philadelphija 3-33) predvodio Lou Williams sa 30 koševa pri čemu je zabio šest trica. Larry Nance Jr je dodao 15 koševa i 14 skokova, a Roy Hibbert 13 koševa. Kod Sunsa najefikasniji su bili Brandon Knight sa 25 koševa i devet asistencija, te Mirza Teletović sa 16 koševa i osam skokova.

KOMENTARI:
Loading...