Njene briljantne partije u posljednje dvije godine nisu ostale nezapamženo, pa je 17-godišnja velika nad bosanskohercegovačkog rukometa, ali i regiona završila u taboru nekadašnjeg prvaka Evrope i jednoj od najtrofejnijih ekipa u regionu, ali i šire.

“Uz formiranje tima za narednu sezonu, Ženski rukometni klub Budućnost razmišlja i o budućnosti i angažovanju igračica koje su najveći talenti u svojim uzrastima. Nova igračica našeg kluba je 17-godišnja Jovana Ilić, lijevi bek iz Kozarske Dubice u Bosni i Hercegovini, koja je potpisala trogodišnji ugovor.

Najbolja mlada rukometašica Bosne i Hercegovine proglašena je za najperspektivniju sportiskinju te države u prošloj godini, što je najbolja potvrda potencijala i činjenice da je Budućnost angažovala velikog talenta”, saopćeno iz prvaka Crne Gore.

”Plave” su prethodno već dobile pet velikih pojačanja za narednu sezonu – ugovore su potpisale crnogorske reprezentativke Jovanka Radičević i Majda Mehmedović, Slovenka Barbara Lazović Varlec, reprezentativka Srbije Sanja Vujović i norveška golmanka Emili Stang Sando.

(Sportske.ba)   

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...