Nakon reprezentative pauze utakmicama 8. kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Aktualni prvak FK Sarajevo u nedjelju, 15. septembra na Koševu dočekuje ekipu Zvijezde 09.

Šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić na pres-konferenciji je kazao da je to utakmica u kojoj je njegov tim favorit i želi pobjedu.

– Igramo kod kuće, favoriti smo, iako je Zvijezda u međuvremenu promijenila trenera i dovela dva igrača. To će biti sasvim druga ekipa nego što je dosad bila. Njihov bodovni saldo nije slika onoga što se dešavalo na terenu. U utakmicu ulazimo kao favoriti, ali sigurno nećemo imati lagan posao. Vidjećemo koliko samo dobro iskoristili pauzu, da se osvježimo i nešto uradimo – kazao je Musemić.

Tokom pauze Musemić nije na okupu imao sve igrače.

– Vremenski smo imali dugu pazu 14-15 dana, ne znam koliko nam je to hendikep, jer nismo imali sve igrače na okupu. Bilo je pet-šest igrača na okupljanjima reprezetativnih selekcija. Koliko nas je to poremetilo pokazaće ova prva utakmica. Igrači su se osvježili, bez obzira na poraz od Željezničara, koji se tako lako ne može zabraviti i izbrisati. U nedjelju nam se pruža prilika da se pobjedom ponovo vratimo – rekao je Musemić.

Trenutnu situaciju u prvenstvu Musemić je ocijenio kao očekivanu kada je u pitanju vrh tabele.

– Možda je neočekivan bodovni zaostatak Širokog u odnosu ovu vodeću četvortku, Radnik se ‘diže’ u posljednje vrijeme, objektivno ima kvalitet. Bodovna razlika nije velika, ima još jako puno da se igra – smatra trener Sarajeva.

U redovima “bordo” tima situacija sa igračkim kadrom je nešto povoljnija, Rahmanović i Dupovac su počeli da treniraju, ali Musemić nije mogao da potvrdi njihov nastup u nedjelju.

Prvotimac Andrej Đukanović kazao je da Sarajevo igra utakmicu u kojoj želi da opravda ulogu favorita.

– Želimo da odigramo što bolje i nastavimo niz pobjeda na domaćem terenu – kazao je Đukanović.

Susret Sarajevo – Zvijezda 09 igrat će se u nedjelju od 19.30 stati na stadionu “Asim Ferhatović Hase”.

Autor: Fena

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...