On je govorio o trenutnom stanju među Zmajevima, ali i momentima dok je i sam nastupao u dresu s nacionalnim grbom.

– Nisam unutra tako da ne znam precizno, ali čitajući medije vidim da atmosfera nije dobra. Ako vidim dvije-tri struje koje se stalno svađaju, evo sad i oko izbora selektora, na jednoj strani Misimović, a na drugoj Spahić, kako da igrači budu skroz unutra. Dok se to prvo ne riješi, ne vidim neki napredak. To sve igrači čitaju i vide. Prvo se moraju složiti u vodećoj strukturi da bi napravili iskorak – kazao je Mujčin.

On veli da nije neuspjeh remizirati s Finskom i biti poražen od Francuske, što su rezultati Zmajeva na startu kvalifikacija pod komandnom palicom Ivayla Peteva.

– Baš sam pričao s igračima iz svlačionice, dakle iz prve ruke, kako dišu. Kažu da je to sad dobro, da je dobro složeno, da funkcioniraju kao ekipa. Nije neuspjeh odigrati 2:2 u Finskoj i s Francuskom doživjeti tijesan poraz. Ti rezultati daju neku nadu da bi moglo krenuti nabolje.

Priznao je da ga je izbor Peteva iznenadio.

– Moram priznati da sam iznenađen, očekivao sam da će domaće stručnjake izabrati. Nisam ga pratio u Dinamu, ne znam ga previše, ali, evo, igrači vele da je dobro složio.

Mujčin je igrao u generaciji s Bolićem, Baljićem, Salihamidžićem, Barbarezom, Konjićem, Kodrom… Šta je nedostajalo za veći rezultat?

– Uvijek sam se to pitao. Nama je nedostajao jedan Ćiro koji će to znati voditi. Ne mora biti neki trener, ali da bude psiholog. Puno je bilo igrača u velikim klubovima i onda kada dođu kući, sve je to malo opušteno. Nama je trebao selektor koji će nas bičem udarati. Trebao nam je malo čvršći čovjek koji će nas dovesti u red. Nismo bili zločesti, ali ipak kad se dođe u Bosnu, opustiš se, tamo druženje… Znali smo odigrati vrhunskih utakmica, ali nismo imali kontinuitet, previše smo oscilirali – zaključio je Mujčin.