I vi biste bili ljuti da vam je Arbeloa ukrao čisti pogodak, a znate da vam za vratom puše Lionel Messi.

Svi se sjećaju nevjerojatnog starta Cristiana Ronalda koji je do 15. kola španskog prvenstva postigao 25 pogodaka. S obzirom da je Messi u to vrijeme postigao “tek” 13, činilo se kako će Portugalac s lakoćom doći do titule najboljeg strijelca prvenstva.

Ipak, Ronaldo je stao kada je došao do brojke od 28 golova u sezoni, a njegovu pauzu sjajno je iskoristio Argentinac koji se u periodu od 20. do 26. kola Primere prvo približio, a zatim i preskočio Ronalda. Messi je tako u 27. kolu bio prvi strijelac španskog prvenstva s 32 pogotka, ali ubrzo je Realu na noge stigla sirota Granada koju je Ronaldo torpedirao s pet pogodaka.

I tako smo stigli do 34. kola u kojem je Messi s dva pogotka ponovno došao na gol zaostatka iza Ronalda, koji je vodeći strijelac prvenstva s 39 golova. Ako ovom učinku dodamo i učinak u Ligi prvaka,

Ronaldo i dalje ostaje vodeći strijelac, jer su obojica u deset odigranih utakmica postigli po osam golova. Ako proširimo statistiku na sva natjecanja u kojima su ova dvojica igrača igrala ove sezone, također dolazimo do vrlo izjednačenih brojki. Ronaldo je u 48 utakmica (Kup, Superkup, Liga prvaka, Primera) postigao 50 golova, dok je Messi (Primera, Liga prvaka, Kup) odigrao 49 golova i pritom je zabio 49 golova, prenosi index.hr.

KOMENTARI:
Loading...