Jučer je u Sarajevu završen 4. Lysobact Međunarodni rukometni turnir pod sloganom “Više od igre” koji se održao u dvije kategorije dječaka, U15 u kojoj su nastupili dječaci 2004 i 2005 godište te U17 u kojoj su nastupili dječaci 2002. i 2003. godišta.

Ljubitelji rukometa su zaista uživali u odličnim igrama mladih rukometaša iz BiH, regiona i Evrope.

Ovogodišnji turnir je pokazatelj da se u Bosni i Hercegovini igra sjajan rukomet a naročito u mlađim kategorijama koje su pokazale odličan potencijal bh. rukometa. Nakon sjajnih partija u dvije dvorane dobili smo po prvi put i osvajače turnira koji dolaze iz Bosne i Hercegovine i to je dokaz odličnog rada u mlađim slekcijam.

Nakon što su na ovom izuzetno jakom rukometnom turniru četiri ekipe iz Bosne i Hercegovine izborili igranje utakmica za pehare, u generaciji do 15 godina ekipa HRK Izviđač CO je bila spretnija od Selekcije Kantona Sarajevo te osvojila turnir dok je u generaciji U-17 u finalu ekipa RK Borac MTEL iz Banja Luke nadigrala vršnjake iz Selekcije Kantona Sarajevo.

Utamice za treće mjesto u obje konkurencije su bile daleko napetije od finalnih utakmica, te su obje završene nakon sedmeraca, jer su u regularnom dijelu susreta oba susreta završena nerješeno. Treće mjesto u generaciju U15 osvojila je ekipa RK Pick Szeged iz Mađarske koja je bila bolja od selekcije RK Zamet iz Hrvatske, dok je u utakmici za treće mjesto, u generaciji U17, ekipa RK Dobova iz Slovenije bila bolja od ekipe RK Crvena Zvezda iz Srbije.

Za najbolje mlade igrače turnira proglašeni su Amar Korkarić iz Selekcije grada Sarajeva, te Diano Ćesko iz ekipe HRK Izviđač CO Ljubuški. Najbolji strijelci turnira su Karlo Bunoza iz ekipe HRK Izviđač CO Ljubuški i Božo Tepić iz ekipe RK Borac MTEL Banja Luka, dok su najbolji golmani turnira Maksimilijan Gajović iz Selekcije grada Sarajeva i Zoran Radić iz ekipe RK Borac MTEL Banja Luka.

Nagrade najboljima su uručili gospodin Zuhdija Korkarić – selektor U17 Selekcije grada Sarajeva, Adnan Šabanović, nekadašnji golman reprezentacije BiH, Dejan Radović ispred organizacionog odbora, te Amela Mujanović ispred generalnog sponzora turnira kompanije Bosnalijek d.d.

Rezultati i konačni poredak

Generacija U15
Utakmica za 7. Mjesto RK Metalurg (MAC)19 – 15 RK Dol TKI (SLO)
Utakmica za 5 mjesto RK Krivaja (BiH) 10 – 0 RK Kakanj (BiH)
Utakmica za 3. Mjesto RK Zamet (CRO) 17 – 18 RK Pick Szeged (HUN)
FINALE U15 Selekcija Kantona/Grada Sarajeva (BiH) 14 – 16 HRK Izviđač CO (BiH)

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...