Ovoj svećanosti prisustvovale su brojne ličnosti iz oblasti sporta, kulture i politike, kao i legende kluba sa Koševa.

VEZANI TEKST – Povodom 75. rođendana: Grb FK Sarajevo krasi Vijećnicu

Na početku same ceremonije prisutne je pozdravila gradonačelnica grada Sarajeva, Benjamina Karić, a potom su govorili Mirsad Fazlagić, Krste Velkoski, Azra Numanović, Mihajlo Jovašević, a za kraj prisutnima se obratio i predsjednik Upravnog odbora, Ismir Mirvić.

– Sarajevo ne čine samo prvi tim i igrači na terenu. Mi smo svi FK Sarajevo, nama trebaju svi ljudi iz ovog grada. Otvorit ćemo svoja vrata i tražit ćemo solucije. Naša vrata su otvorena, dođite i dajte svoj doprinos – poručio je predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo, Ismir Mirvić, prenosi SCsport.ba.

On je istakao je važnost podizanja svih procesa u klubu na novu razinu te da od prvog tima i kompletnog kluba svaki dan očekuje maksimum, kao što to očekuje od sebe, te najavio posebno ulaganje u Akademiju kako bi Sarajevo osiguralo budućnost njegujući najmlađe.

– Želio bih i da se navijačima zahvalim na podršci. Svi smo mi navijači, ali naši navijači su zaista posebni. Šta vam mogu reći, osim da vas neću iznevjeriti – istakao je za kraj Mirvić.

Nakon što je u prethodnim danima realizovan niz aktivnosti u čast obilježavanja 75. rođendana, gala veče u Vijećnici bila je svojevrsni šlag na tortu velikog jubileja FK Sarajevo.