Italijanska Roma u ostatak sezone krenuti će sa tri bh. reprezentativca u svojim redovima nakon što je večeras u Rim kao najnovije pojačanje ovog tima stigao Ervin Zukanović.

Zukanović je dogovorio detalje oko potpisivanja ugovora, te će danas obaviti ljekarski pregled. Naš reprezentativac Miralem Pjanić je najduže u ekipi Rome, te je prokomentarisao dolazak Zukanovića.

“Mi smo spremni da ga dočekamo. Roma je odličan tim i biće mu potpuno drugačije nego do sada. Ovdje postoji drugačiji pritisak, također i ciljevi su viši. U svakoj utakmici se ide na pobjedu”, izjavio je Pjanić i dodao:

“Trebamo ga u timu što je prije moguće i svi ćemo mu pomoći da se što prije prilagodi”.

Osim toga Pjanić je govorio i o nadolazećoj utakmici Rome protiv Frosinonea gdje očekuje trijumf i povratak na pobjedničke staze.

“Sa bivšim trenerom Garcijom smo protekle tri sezone igrali u sistemu 4-3-3, a Spalletti se odlučio promijeniti formaciju u 3-4-2-1 i treba nam vremena da se naviknemo. Radimo naporno i želimo da se vratimo na nivo na kojem smo bili početkom sezone”, smatra Pjanić, prenosi portal reprezentacija.

Roma će u subotu sa početkom od 20,45 sati u okviru Serie A ugostiti ekipu Frosinonea. Prva ovosezonska ligaška utakmica između ova dva tima završena je pobjedom Rome rezultatom 0:2.

KOMENTARI:
Loading...