Zaista sam presretan i teško je riječima opisati kako se osjećam sada i kako sam se osjećao nakon golova.

Uvjeren sam da ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo bez obzira koga nam za protivnika dodijeli nedjeljni žrijeb, rekao je jučer u razgovoru za “Nezavisne” Milan Đurić.

Čekajući let sa Kipra dan nakon još jedne maestralno odigrane utakmice u dresu reprezentacije BiH “Mešin džoker s klupe” sumirao je utiske i emocije svega što mu se dešavalo proteklih dana. Kao protiv Velsa, napadač Ćezene je i u srijedu protiv Kipra dobio priliku u drugom poluvremenu i ponovo zatresao mrežu za pobjedu koja je “zmajeve” odvela u baraž za EP u Francuskoj.

“Definitivno iza mene je jedan nezaboravan i, mogu reći, najljepši period u dosadašnjem dijelu karijere. Zaista sam presretan i teško je riječima opisati kako se osjećam sada i kako sam se osjećao nakon golova. Hvala selektoru i nadam se da sam mu se odužio na najbolji način”, kazao je Đurić.

NN: Šta očekujete u baražu?

ĐURIĆ: Vjerovali smo i dokazali smo da možemo napraviti velike stvari. Slijedi jedan kraći odmor od reprezentativnih obaveza, a već za mjesec ponovo ćemo se okupiti kako bismi i definitivno završili posao. Tada ćemo vjerovatno biti jači za Seada Kolašinca, možda Muhameda Bešića, naravno za Edina Džeku te još neke fudbalere, što će nas učiniti još jačim i moćnijim. U baražu neće biti lako, ali mi imamo snage i znanja da izborimo vizu za EP.

NN: Kojeg protivnika priželjkujete?

ĐURIĆ: Zaista ne razmišljam o tome. Nisam se opterećivao ni da li ćemo biti nosioci ili ne. Svejedno mi je, jer smo dovoljno vrijedni, jaki i kvalitetni da se možemo suprotstaviti svakome, ali nijedan rival nije lagan i nikoga ne smijemo potcijeniti. Treba da gledamo isključivo nas i što bolje da se pripremimo.

NN: Zbog čega ste toliko uvjereni u uspjeh?

ĐURIĆ: Ako smo vjerovali u sebe i onda kada smo imali samo dva boda i nismo se predavali, nego vjerovali da ništa nije nemoguće, zašto bismo sada bili pesimisti. Sada, kada smo se digli iznad svega, nema razloga da sumnjamo. Samo treba da nastavimo u jednako dobrom ritmu.

NN: Koje upute Vam je dao selektor u Nikoziji?

ĐURIĆ: U utakmici sa Velsom mi je rekao da uđem i postignem gol. Ovoga puta je kazao da očekuje da budem borben i da odigram najbolje što znam. Veoma mi je drago što selektor zna moje kvalitete, ali moji golovi i plasman u baraž su ipak plod kolektivnih zasluga.

NN: Smeta li Vam uloga “džokera s klupe”?

ĐURIĆ: Sa klupe je teško gledati, jer ne možeš pomoći saigračima, ali ne opterećujem se da li sam u prvoj postavi ili na klupi. Treba strpljenja, dokazivanja, a najvažnije je da se plasiramo u Francusku.

 

KOMENTARI:
Loading...