Rumunija jedan, Švicarska četiri, kratak je rezime utakmice 2. kola grupe A.

Zapravo, završilo je 1:1, s tim što su Rumuni osvojili svoj prvi bod na Euru, a Švicarci četvrti, uz pogotke Stanca sa penala za Rumunje, te Behramija za Švicarce.

Promašaji Seferovića

Rumunija je imala očajno otvaranje prvog dijela utakmice. Međutim, srećom po njih, u napadu Švicaraca igra golgeterski indispononirani Haris Seferović, koji je u sedmoj i 16. minuti promašio dvije sjajne prilike, čime je samo nastavio niz promašaja još iz prvog kola.
I naravno, kako to uvijek biva, stigla je kazna. Chipciu je dobro prošao, a Lichtsteiner ga je povukao, što nije promaklo ruskom sudiji Karasevu, koji u 18. minuti pokazuje na bijelu tačku. Inače, na Euru su do ovog susreta dosuđena tek dva penala, a oba za Rumuniju.
Baš kao i prvom kolu protiv Francuske, i ovaj put je loptu na bijelu tačku namjestio Stancu i ponovo pogodio, čime je postao i prvi igrač u Francuskoj, koji uz svoje ime ima upisana dva pogotka.
Do kraja prvog dijela, Švicarci su bili u blagom šoku, što je Rumunija umalo iskoristila, ali spasila ih je stativa, nakon što je šutirao Sapunaru.

Švicarci zadovoljniji

U drugom dijelu izabranici Vladimira Petkovića su se donekle sabrali i krenuli po izjednačenje, a ono što nikako nije polazilo za nogom ili glavom Seferoviću, jeste Mehmediju, kojni u 57. minuti snažno šutira, nakon jedne odbijene lopte, i pogađa za 1:1.
Pokušali su i Petković i Iordanescu da izmjenama promjene rezultat na terenu, ali tek je Dzemaili pokušao. Uhvatio je sjajan volej, ali je lopta otišla visoko iznad gola Tatarusanua.
Stekao se dojam da su remijem više zadovoljniji Švicarci, koje u 3. kolu očekuje duel sa Francuzima, dok Rumuni u posljednjem kolu igraju sa Albanijom.

KOMENTARI:
Loading...