Portali bliski rimskom klubu, poput Laroma24.it, tvrde kako poznati portugalski stručnjak još od kraja maja u glavi sastavlja budući tim Rome.

Mourinho je u svakodnevnom kontaktu s direktorom Tiagom Pintom, a veliko trenersko ime u proteklom periodu analiziralo je trenutni igrački kadar Rome, što je moglo vidjeti i u nekim objavama na društvenim mrežama.

U nedavnoj izjavi za The Sun Mourinho je kazao kako će pratiti igre “njegovih” Spinazzole, Pellegrinija i Cristantea, a pritom je izostavio Florenzija, što bi vrlo lako moglo značiti da se fudbaler koji je bio na posudbi u PSG-u neće vraćati na Olimpico.

Osim Florenzija, neizvjesna je i sudbina Edina Džeke. Za razliku od Florenzija Dijamant ima ugovor do sljedećeg ljeta, ali i bolje šanse da ostane na Olimpicu, tvrdi Laroma24.it.

– Bosanac je svoj drugi dom pronašao u Rimu i neće mu predstavljati problem da tu odradi posljednju godinu ugovora. Ipak, prije nego donese odluku on želi razgovarati o svojoj ulozi u timu u sljedećoj sezoni – navodi pomenuti portal u tekstu kojeg je naslovio s “Mourinho odlučuje o Florenziju i Džeki”.

Problem za sve bi mogla biti Džekina plaća. Sa 7,5 miliona eura po sezoni iskusni bh. napadač je najplaćeniji igrač Rome. Ipak, u redovima Vučice su svjesni i da bi vrlo teško mogli naći igrača koji je bolji od Džeke, a na čiju plaću bi izdvojili manje od onog što trenutno zarađuje Dijamant.

U posljednje vrijeme kao zamjena za Džeku spominjao se napadač Torina Andrea Belotti, no iako mu je ostala još samo godina ugovora, Torino za njegove usluge traži oko 30 miliona eura.