Nakon što je dobio bh državljanstvo i tako stekao pravo nastupa za reprezentaciju BiH, Mario Vrančić se našao na spisku selektora za kvalifikacione utakmice sa Belgijom i Andorom.

Prvi utisci su veoma važni, a oni su za Vrančića više nego dobri.

“Sretan sam što sam ovdje, naišao sam na odličnu dobrodošlicu od strane svih igrača i fino je biti dio ove ekipe.“, kazao je Vrančić.

Kao i Josip Kvesić , tako i Vrančić potvrđuje da iako si novi u timu, nije se teško uklopiti.

“Znam igrače iz Bundes lige, Bičakčića, Spahića, Kolašinca, tako da mi nije teško bilo da se uklopim. Kod fudbalera je to uvijek lagano, jer imamo iste teme i interesovanja.”, rekao je Vrančić.

Rad na pripremama mu  predstavlja zadovoljstvo te novi bh reprezentativac kaže: “Trenira se intenzivno, vježbe su zanimljive i ništa mi ne predstavlja poteškoće od onoga što treneri traže od mene.“

Da li će imati priliku da na nekoj od predstojećih utakmica i zaigra Mario ne razmišlja: “To zavisi od selektora, ako dobijem šansu da igram bio bih jako ponosan i sretan, ali ne razmišljam puno o tome.  Ako dobijem priliku, biću spreman. Na kraju bih želio da se zahvalim selektoru i njegovim saradnicima na pozivu u reprezentaciju i trudiću se da opravdam ukazano povjerenje.”

KOMENTARI:
Loading...