Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u 17 sati u Reksemu će protiv Velsa odigrati svoj četvrti meč u kvalifikacijama za Euro 2021.

Selektor bh. mlade selekcije Vinko Marinović kazao je da su reprezentativci obavili kvalitetne pripreme i nada se da sutra mogu do bodova.

– Sutra nas očekuje meč s jednom jakom ekipom čiji igrači uglavnom nastupaju u engleskim premijerligaškim klubovima. U ovim kvalifikacijama su pobijedili Belgiju, što je, također, potvrda njihovog kvaliteta. Međutim, imamo i mi svoje ciljeve i potrudit ćemo se da sutra dođemo do bodova – rekao je Marinović. 

Pozitivan rezultat očekuje i defanzivac Besim Šerbečić.

– Dobro smo iskoristili vrijeme provedeno u Sarajevu i dobro smo se spremili za meč. Znamo i dobre i loše strane sutrašnjeg protivnika i te loše ćemo pokušati da iskoristimo. Nadamo se povoljnom rezultatu za nas. Možemo biti zadovoljni nastupima u kvalifikacijama i moramo kvalitet pokazati i protiv Velsa jer to nam je jedna od ključnih utakmica u ovom ciklusu – kazao je
Šerbečić.

Mlade selekcije BiH i Velsa su se do sada sastale šest puta i oba tima imaju po tri pobjede. Gol razlika je 9:8 u korist Velsa. Sutrašnji meč će suditi Georgios Kominis iz Grčke.

KOMENTARI:
Loading...