Bivši predsjednik Dinama i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić dao je veliki intervju za poznati nogometni magazin FourFourTwo. Prenosimo neka od najzanimljivijih pitanja.

Mamić je nepravomoćno osuđen na šest i po godina zatvora, ali je ponovio da nije napravio ništa nezakonito, da se njegovi protivnicima služe Goebbelsovim metodama i dodao:

– Mnogi ljudi su mi rekli da nisu sreli humaniju i emotivniju osobu od mene.

Mamić danas živi u Međugorju i savjetnik je Dinama.

– Imam veliki utjecaj na vođenje kluba, o ključnim odlukama se raspravlja sa mnom. Uprava je sposobna, ali nema iskustvo i znanje kakvo ja imam. Nastavili smo raditi kao da sam i dalje u Zagrebu.

Tvrdi da je politika željela preuzeti Dinamo i da im to nije dozvolio, a o odnosu s BBB-ima je rekao:

– Pomogao sam puno BBB-a. Plaćao sam im putovanja i pomogao u teškim trenucima. Nevjerovatno je da sam im na kraju trn u oku. Željeli su kontrolirati klub, a ja im to, naravno, nisam dozvolio. Dinamo je jedan od rijetkih klubova u regiji koji ne kontroliraju navijači, a sve zahvaljujući meni.

Pričalo se i da je utakmica Dinama i PSG-a (1:7) u Ligi prvaka namještena.

– Uvijek su kružile priče o toj utakmici, ali bi Uefa reagirala da je bilo išta sumnjivo. Ne učestvujem u namještanju utakmica jer bih tako radio protiv Dinama, nogometa i sebe.

Ponovio je da nije kriv, naveo da sud nije vjerovao svjedočenju Luke Modrića te opisao kako je otišao u BiH.

– Par dana prije presude dobio sam informaciju da ću biti proglašen krivim. Sjeo sam u automobil i prešao preko granice. Htjeli su me staviti u zatvor, izolacija je najgora kazna – rekao je Mamić i dodao:

– Morate shvatiti da je Hrvatska 50 godina bila u komunizmu i da se komunističke metode i dalje koriste. Ne mislim da Hrvatska nema nikakve pravne standarde, ali selektivna primjena sudskih procesa ima veliki utjecaj na društvo.

Je li njegov sin Mario bio menadžer igrača Dinama?

– Moj sin Mario je bio zastupnik igrača Dinama kao što su Mateo Kovačić i Luka Modrić. Može se govoriti je li tu riječ o sukobu interesa, ali je tu riječ o etičkom pitanju, a ne o kriminalu.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...