21.3 C
Bosanska Krupa
Petak, 17 Septembra, 2021

MALO JE IGRAČA KOJI TO MOGU: Messi, Sterling i Sane imaju dvocifren broj golova i asistencija

- Oglas-

Raheem Sterling i Leroy Sane postigli su dvocifren broj golova i asistencija i drugu sezonu zaredom, što je uspjelo jako malom broju igrača.

I dok to nije možda više toliko impresivno za Messija, koji je naviknuo ljude na jedan drugi standard, dvojac Cityja je itekako impresionirao svojim doprinosom.

U 48 utakmica u svim takmičenjima, Messi je ostvario učinak od 48 golova i 22 asistencije. Također, do kraja sezone može odigrati još dvije utakmice za Barcelonu i povećati svoj učinak, dok je prošle sezone upisao 45 pogodaka i 18 asistencija u 54 nastupa.

S tom statistikom Argentinac je jedan od rijetkih igrača u pet najboljih evropskih liga koji je dostigai dvocifren broj golova i asistencija.

I Sterling i Sane su uspjeli tako nešto, samo s manjim brojem golova. Sterling je postigao 23 pogotka i upisao 17 asistencija u 50 utakmica, identično kao i prošle sezone.

Sane se može pohvaliti nešto manje impresivnim rekordom od svog suigrača, ali ipak odličnim. Njegova sezona je stala na 16 golova i 18 asistencija, dok je lani imao 14 pogodaka i 19 asistencija. 

قالب وردپرس

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci