Banjalučani su nadoknadili zaostatak za Sarajevo i bodovno se poravnali na tabeli, a sada je cilj zadržati prvo mjesto, što je naravno teže jer nosi određeni pritisak. I Zrinjskom su bodovi neophodni za izlazak na euroscenu.

– Ne možeš da prijetiš ekipi kao što je Zrinjski, koja je, da kažemo, “vladar” bh. fudbala u zadnjih 10-15 godina sa Sarajevom i Željom. Ekipi koja ima Bilbiju, Jakovljevića, Enina, Todorovića, Filipovića, da ne nabrajam… I mi imamo isto tako dobru, ako ne i bolju ekipu. Igramo kući, prijatelj sam s trenerom Zrinjskog, igrali smo zajedno u Zagrebu. Čovjek koji je dosta veliki uspjeh napravio u Hrvatskoj s Goricom, koji je vodio Maribor – rekao je Marko Maksimović, trener Borca.

– Ja volim ovakve utakmice, za njih ne treba da posebno da motivišeš igrače. Gosti će doći ovdje da traže prijeko potrebne bodove, ali se i mi dosta toga pitamo – dodao je Maksimović.

Pored Jovanovića i Lukića, koji su odsutni duže vrijeme, trener Borca ne može računati na povrijeđene Pavlovića i Ziljkića, te “kartoniranog” Subića.