U utakmici u kojoj su dobro parirali protivniku na kraju nisu uspjeli izvući ni bod.

– Prije početka utakmice sam razgovarao s Makedoncima, rekao sam im da će biti 3:1 za njih ili 3:0 za nas. Nažalost oni su slavili, ali vjerujte mi da smo dobili prvi set da bi slavili maksimalnu pobjedu – kazao je selektor Ifet Mahmutović za Faktor nakon utakmice u Skoplju.

Na time-out moglo se čuti da bh. selektor traži igru kroz sredinu.

– To je trebala biti naša igra, oni su nas dobili na iskustvo, rolanjem i kuhanim loptama – naglašava selektor bh. odbojkaša, te dodaje:

– Prijem servisa je bio dobar, koliko-toliko, ali smo imali problem realizacije. Možda se sada najbolje primijeti da nam je falilo pripremnih utakmica. U svakom segmentu imamo kvalitet. Možda nam danas korektor (Adi Osmanović op.a) nije proradio u ključnim trenucima, a nedostajao nam je i bolji učinak Emira Makaša da na tom polukorektivnom mjestu riješi par lopti.

Mahmutović kaže da je možda njegove izabranike u jednom dijelu utakmice ponijela euforija, pa se igralo nešto što nije ranije bilo dogovoreno.

– Ponijela nas je euforija. Igrali smo da nekad što nismo dogovorili, ali nisam nezadovoljan. Nedostajalo nam je iskustva, no mi ćemo u četvrtak napasti pobjedu od 3:0 protiv Makedonaca, pogotovo što ćemo biti odmorniji jer on dan prije igraju s Turskom – poručio je Mahmutović na kraju.