Fudbal je najpopularniji sport na planeti, a dio čari tog sporta su i lijepe navijačice na tribinama. Strani portali koji se bave fudbalom na, ali i van terena, prenose listu deset zemalja sa najljepšim navijačicama, a deseto mjesto najljepših zauzele su Bosanke.

10. Balkanska zemlja se samo jednom kvalifikovala na veliko takmičenje i to na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. To jeste veliko dostignuće, ali je i šteta što smo samo jednom mogli vidjeti njihove lijepe navijačice, piše footy10.com.

bih-2

9. Grčka ima respekt u fudbalskim krugovima već skoro deset godina, što je počelo od kako su 2004. godine postali prvaci Evrope. Respekt dobivaju i zbog svojih lijepih navijačica.

grcka

8. Kostarika je osvojila Gold Cup 2014. godine, a u Brazilu su bili odlični, stigavši do četvrtine finala. To nije iznenađujuće s obzirom da imaju prelijepe navijačice.

kostarika

7. Španska reprezentacija ušla je u historiju postavši prva evropska ekipa koja je osvojila Svjetsko prvenstvo koje nije igrano u Evropi. To im je pošlo za rukom 2010. godine u Južnoj Africi, a tome su dodali titule prvaka Evrope 2008. i 2012. godine. Impresivno? Da, ali njihove navijačice su još impresivnije.

spanija

6. Paragvaj je učestvovao na osam svjetskih prvenstava, a Larisa Riquelme nije jedina lijepa navijačica te reprezentacije.

paragvaj

5. Argentina je 14 puta osvojila Copa Americu, a u finalu Mundijala igra isu pet puta. Ne treba čuditi ni što reprezentacija te zemlje privlači prelijepe djevojke.

argentinke-3argentinke

4. Njemačka je jedna od najuspješnijih ekipa na planet, a u vitrinama imaju četiri titule prvaka svijeta i tri trofeja sa Eura. Može se reći da su i jedni od najuspješnijih kada su u pitanju lijepe navijačice.

njemacka

3. Kolumbija se na Mundijal vratila 2014. godine nakon 16 godina posta. Danas su jedna od najboljih ekipa na svijetu, a ne treba iznenaditi ni ljepota na tribinama.

kolumbija-1

kolumbija

2. Belgija ima drugo zlatno doba u fudbalu. Crvene Đavole do redovnih pobjeda nose neki od najboljih igrača svijeta, ali i neke od najljepših navijačica.

belgija

1. Neće nas previše iznenaditi što se na prvom mjestu ove liste nalaze Brazilke. Dolaze iz zemlje u kojoj je fudbal više od sporta, a kako i da ne bude kada se na tribinama nalaze ovakve navijačice?

brazilke

brazilke-2

brazilke-1

Komentari: