Lejla Slipić, 14-godišnja djevojka iz Zavidovića, živi je dokaz da su svi snovi ostvarivi, ali je potrebno mnogo truda.

Lejla je učenica devetog razreda Prve osnovne škole u Zavidovićima, a ono po čemu je poznata je to što je sa 14 godina postala kadetska prvakinja BiH u kajaku.

Prema Lejlinim riječima, kajak trenira već tri godine, a rezultati iz takmičenja u takmičenje sve su bolji.

– Kajak treniram već tri godine, a moji prvi uspjesi su počeli u aprilu 2014. godine kada sam osvojila prvo mjesto na memorijalnom takmičenju Anto Pozderski koje se održalo u Zavidovićima – priča nam Lejla.

Pored redovne nastave i školskih obaveza, Lejla je uspješna i na takmičenjima kako u BiH, tako i van granica naše države.

– Školske obaveze su mi na prvom mjestu, ali za sve se ima vremena ukoliko se dobro rasporedi. Takmičenja na kojima sam briljirala i na kojima sam postigla svoje najbolje rezultate su Otvoreno državno prvenstvo BiH u slalomu na divljim vodama ove godine, koje je održano u Bihaću na rijeci Uni, na kojem sam osvojila treće mjesto i došla do titule kadetske prvakinje BiH i Otvoreno prvenstvo grada Zagreba i Republike Hrvatske na kojem sam osvojila zlatnu medalju u oktobru ove godine – objašnjava Lejla.

Lejla je talentirana kajakašica AKK “Duga”, a u ostvarenju njenih snova uveliko joj pomaže otac, u ulozi trenera.

– Kada je sezona takmičenja svakodnevno idem na treninge nekada čak i po dva puta na dan, kako bi se što bolje pripremila – dodaje ona.

Nakon završetka osnovne škole, Lejla planira upisati srednju školu u Ljubljani, gdje bi ujedno nastavila sportsku karijeru.

– Mladima poručujem da žive zdravo i da se bave sportom, i naravno, pored svega toga, da se obrazuju – poručuje za kraj naša sagovornica.

KOMENTARI:
Loading...