Sarajevo je poraženo u prvoj utakmici drugog pretkolaLige prvaka od Lecha. Poljski prvak je na Koševu pred dvadesetak hiljada gledalaca pokazao da je mnogo bolja ekipa od prvaka BiH, te sa dva gola maltene završio posao. Imali su domaći priliku da izvuku bolji rezultat, no izgledne prilike nisu uspjeli realizirati.

To pokazuje i statistika – igrači Sarajeva su 13 puta pokušali ugroziti gol Lecha, od čega je šest lopti išlo u okvir gola. Poljaci su imali devet pokušaja, no dvije lopte završile su u mreži.
Poljaci su bolje otvorili utakmicu, ali Sarajevo je prvo imalo dobru priliku. U 8. minuti Stepanov je odličnom dubinskom loptom proigrao Benku, koji iz izgledne prilike šutira pored lijeve stative Burićevog gola.
U 29.minuti prečka je spašavala domaćina, a minut kasnije velika šansa – nakon polukontre lopta je na lijevoj strani došla do Velkoskog, Makedonac se sručio u šesnaesterac i iz teške pozicije šutirao ravno u Burića. U sredini je loptu čekao Benko, no Velkoski je pokušao sam da završi akciju.
Lech je poveo u 40. minuti u trenucima dok je bordo tim na terenu imao deset igrača – pomoć se ukazivala Stepanovu koji se prethodno u jednom duelu sudario sa protivničkim igračem.
Sve to se prilično odužilo, sudija je pokazao da stoperu Sarajeva treba novi dres, a dok ga je on čekao, gosti izvode napad po desnoj strani. Lukasz Tralka je ubacio u šesnaesterac za usamljenog Hamalainena koji šalje loptu iza leđa Oštrakovića koji je mogao bolje da interveniše. Ali nije.
U 62. minuti Daglas je izveo slobodan udaraca sa 50 metara, spavala je odbrana Sarajeva, a Denis Thomalla glavom savladao Oštrakovića za 2:0.
Do kraja je Sarajevo pokušavalo stići do počasnog pogotka, no nekoliko poluprilika pred golom Burića nisu uspjeli realizirati.

KOMENTARI:
Loading...