Novak Đoković je osvajač prvog ovogodišnjeg Grand Slama, Australian Opena, nakon što je u fenomenalnoj igri potpuno pregazio drugog igrača svijeta Andyja Murraya. Rezultat je na kraju bio 6:1, 7:5 i 7:6 (7-3).

Meč je trajao 2 sata i 56 minuta, a gledali smo totalnu dominaciju svjetskog broj 1.

Koliko je Đoković bio dominantan u današnjem finalu dovoljno govori podatak da je prvi set trajao svega pola sata, koji je svjetski broj 1 riješio u svoju korist rezultatom 6:1.

Đoković je napravio dva breaka, što je bilo sasvim dovoljno za prvi set.

U drugom setu smo gledali mnogo izjednačeniju igru, gdje je Murray imao čak devet asova i 21 winner, ali ni to mu nije bilo dovoljno da osvoji drugi set. Đoković je dva puta napravio break što mu je dovoljno da osvoji drugi set nakon sat i 20 minuta. Bilo je 7:5.

U trećem setu  koji je trajao 64 minute igralo se još izjednačenije i gdje su oba igrača imala po jedan break i gdje je opet Murray imao više winnera, ali i više neprisiljenih grešaka. Na kraju je meč otišao u tie break koji je Đoković osvojio ubjedljivim rezultatom 7:2 za 3:0 u setovima.

Đoković je ovo bila šesta titula na otvorenom prvenstvu Australije. Ovo je teniseru iz Srbije 11 Grand Slam titula i čak četvrta pobjeda nad Murrayjem u finalima Australian Opena.

Najboljem teniseru svijeta ovo je bilo peto uzastopno finale Grand Slam turnira i peta pobjeda, a ukupno 17. finale na 17 posljednjih turnira u kojima je uzeo učešće. I 13. pobjeda.

KOMENTARI:
Loading...