Nogometaši Krajine u subotu su na svom terenu savladali ekipu Ključa sa 3:2 (2:1) i tako ostali u borbi za prvo mjesto u Drugoj ligi Federacije grupa Zapad.

Cazinjani su pružili dobru igru, a trener Muhamed Berberović nakon susreta bio je zadovoljan viđenim s obzirom da je na neki način želio i spremiti ekipu za posljednja tri kola koja će odlučiti sezonu. Berberović je protiv Ključana izveo najmlađu ekipu u historiji FK Krajina, što svakako raduje sve navijače ovog kluba ali i poklonike sporta u našoj zemlji, jer ipak budućnost klubova u našoj zemlji svakako je u mladim igračima.

Dva igrača iz prve postave Cazinjana Elmin Prošić i Fahrudin Jakupović imaju samo  17 godina, dok su trojica tek punoljetni mladići, a radi se o Dini Tahiroviću, Advanu Pozdercu i Jasminu Redžiću. Najstariji je Adnan Palić sa 36 godina. Trener Krajine Muhamed Berberović ima 33 godine. Sastav FK Krajina protiv NK Ključ (s lijeva na desno) i starost igrača: Donji red:  Elmin Prošić (17), Džemal Kadić (19), Ermin Mizić (21), Mirsad Begić (20), Fahrudin Jakupović (17), Jasmin Redžić (18). Gornji red:  Nermin Akmadžić (19), Dino Tahirović (18), Adnan Palić (36), Advan Pozderac (18), Selvedin Nuhić (23).

KOMENTARI:
Loading...