Upravo u Strazburu nastupat će ženska košarkaška reprezentacija BiH (grupa C), te je ovo dobra vijest za sve navijače koji žele gledati uživo mečeve i podržati košarkašice BiH.

– Oduševljeni smo mogućnošću da ugostimo publiku u Strazburu. Sve će biti na svom mjestu kako bismo upriličili jednu lijepu košarkašku priredbu, naravno uz poštovanje svih predviđenih mjera… Znam i da će gledaoci pozitivno odgovoriti. Jedva čekamo da vidimo njih i igračice zajedno na jednom mjestu – istakao je predsjednik Košarkaškog saveza Francuske Jean-Pierre Siutat.

Upravo je KS Francuske, u saradnji sa tamošnjim Ministarstvom sporta i lokalnim vlastima, priredio i protokol za sve koji žele prisustvovati utakmicama Evropskog prvenstva za košarkašice u Strazburu. Kapacitet dvorane Rhenus Sport inače je 5.600 mjesta, ali kako bi se ispoštovali epidemiološki propisi svaki meč će moći posmatrati s tribina najviše 3.600 gledalaca, što je i dalje svakako impresivna brojka u aktuelnim okolnostima, saopćeno je iz KSBiH.

Ulaznice su ponuđene u različitim paketima, po cijenama od sedam eura i više.

Raspored utakmica grupe C

17. juni

BiH – Belgija (15 sati)
Slovenija – Turska (18)

18. juni

Turska – BiH (12)
Belgija – Slovenija (15)

20. juni

BiH – Slovenija (12)
Turska – Belgija (15)