Silva, bivši napadač Espanyola, Malage i Seville, 2006. godine pijan je naletio automobilom na rasvjetni stup i u toj nesreći izgubio desnu nogu. Shvatio je što mu se dogodilo tek kad je sve vidio na televiziji iz bolničkog kreveta, nakon operacije koja je trajala gotovo četiri sata. Zaplakao je, kaže, prvi i jedini put u životu te samo tri minute kasnije odlučio da neće tugovati nego krenuti u novi život.

Pokušao je uzgajati trkaće konje, zatim se bavio veslanjem i pokušao se u tom sportu kvalificirati za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine. Kasnije se kandidirao za gradonačelnika Roche, ali ta avantura nije imala sretan kraj. 

Danas je ponovno u Španjolskoj, radi kao konobar u jednoj pizzeriji. 

Tvrdi da su mu menadžeri pokrali sav novac zarađen u karijeri te da sada mora preživljavati radom u pizzeriji. 

 

“Pokraden sam”, rekao je razočarano gostujući u jednoj emisiji španjolske televizije.

Nogometni fanovi ga pamte po sjajnim nastupima za Malagu gdje je s Delyjem Valdesom činio ubitačan tandem. Kasnije ga je dovela i Sevilla u kojoj je nakon dvije godine sam zatražio transfer jer mu je stigla zastrašujuća konkurencija u vidu Luisa Fabiana, Frederica Kanoutea i Javiera Saviole. Posljednji klub za koji je igrao bio je engleski Portsmouth. Ukupno je u karijeri zabio više od 100 golova, od čega u Primeri 45. Za Urugvaj je odigrao 49 utakmica i postigao 14 golova.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...