Stoper Ajaxa danas je na meti nekoliko evropskih divova nakon vrhunske sezone u kojoj je njegova ekipa po prvi put od 1997. godine igrala polufinale Lige prvaka. I ne samo to, De Ligt je kapitan te ekipe i njen ponajveći oslonac.

Za De Ligtove usluge zainteresiran je i Manchester United, uz velike poput Barcelone i Liverpoola, ali malo je poznato kako su Crveni vragovi prošle sezone propustili priliku dovesti 19-godišnju senzaciju zbog zabrinutosti u pogledu njegove težine.

Naime, Unitedov skaut za Holandiju Marcel Bout, preporučio je De Ligta upravi kluba nakon što ga je pažljivo posmatrao i analizirao ali je upozorio United da je De Ligtov otac bio pretežak i predvidio da će mlada zvijezda naići na slične probleme u svojoj karijeri.

De Ligt je prošle sezone bio glavna Mourinhova odbrambena meta, ali je uprava Uniteda stavila veto na taj potez, smatrajući da će nadareni momak iz Ajaxa s vremenom izgubiti brzinu i moć. 

Mundo Deportivo piše kako je De Ligt pred vratima Camp Noua. Naime, Calciomercato je objavio informaciju kako je Ajaxov sportski direktor Marc Overmars odbio Juventusovu ponudu od 80 miliona eura uz obrazloženje da se igrač već obećao Barceloni i da se to ne može promijeniti.

Godinu ranije, Man.United je mogao dovesti De Ligta za upola manju cijenu! 

 

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...