U susretu 4. kola Lige Mladih za kadete, KK Koš savladao je danas ekipu KK Basket 2000. Koš je bio vrlo uvjerljiv i slavio je pobjedu rezultatom 75-47.

Već od prve četvrtine Koš je pokazao mnogo veću želju za pobjedom, a s obzirom da je i kvalitet bio u potpunosti na njihovoj strani, bilo je jasno da im gosti neće moći parirati. Tako je Koš riješio ovaj dio igre u svoju korist rezultatom 20-13.

Druga je četvrtina donijela još dominantniju igru domaće ekipe, a gosti nikako nisu uspijevali da povežu nekoliko minuta dobre igre. Tako je već na poluvremenu postao poznat pobjednik ovog susreta, jer je domaća ekipa imala vodstvo od 42-24.

No, Koš se nije tu zaustavio. Odlična igra je nastavljena i u trećoj četvrtini, mada su i gosti podigli svoj nivo igre u ovom dijelu utakmice. Tako je rezultat na ulasku u posljednju četvrtinu bio 58-38 za Koš.

Ovaj dio utakmice je donio i dodatno povećanje ogromne prednosti domaće ekipe, pa su meč na kraju riješili vrlo uvjerljivo. Svi u domaćoj ekipi svakako će biti prezadovoljni trijumfom od 75-47.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Eman Šertović. Sjajni je Šertović ubacio 26 poena, uz po 3 skoka i asistencije. Osim njega, odlično su odigrali Amar Barukčija i Timur Ovčina. Barukčija je ubacio 17 poena, uz sjajnih 17 skokova i 2 asistencije, dok je Ovčina ubacio 14 poena, a tome je dodao i 9 skokova.

S druge strane, najviše je pokazao Stefan Spasojević, sa 15 poena, 3 skoka i asistencijom.

KK KOŠ: Arslanagić, Pehilj, Kulaglić 2, Nikšić 3, Terzo 4, Novo 3, Šertović 26, Dedaić, Barukčija 17, Hanjalić 6, Ovčina 14, Dervišević

KK BASKET 2000: Kecman 3, Nježić 2, Bojić 6, Topić, Savić, Bratić 1, Plavšić 11, Korićanac 4, Simić 5, Kljajić, Spasojević 15

KOMENTARI:
Loading...