Na Mundialitu koje se održavalo 27. i 28. juna u Zurichu na stadionu Letzigrund juniori (2005. i 2006. godište) Bosne i Hercegovine postali su prvaci svijeta u fudbalu.

Za naslov svijetskih prvaka pored naših predstavnika takmicili si se još: Grčka, Latinska Amerika, Hrvatska, Španija, Makedonija, Portugal, Švicarska, Kosovo, Turska i Italija. Nakon 10 utakmica po sistemu “svako sa svakim” naši juniori su sa 28 bodova i gol-razlikom 55:4 bili prvi na tabeli. U finalu na stadionu Letzigrund protiv drugoplasirane Italije bilo je dovoljno 1:0 za naslov prvaka svijeta, javlja Akos.

Pored naslova svjetskih prvaka nezaboravni doživljaji za dječake ostat će sigurno i samo predstavljanje država prije prvenstva, ulazak na stadion uz pjesmu “Bosnom behar probeharao”, intoniranje himne BiH pred finalnu utakmicu, penjanje na podijum stadiona za proglašenje pobjednika, dodjele medalja i pehara kao i viorenja zastava BiH sa tribina stadiona uz neumorno navijanje roditelja i sugradjana tokom cijelog vikenda.

Iskrene čestitke prvacima idu:

Adilu Bešireviću, Anelu Seferu, Hamzi Kezo, Robertu Ćoriću, Adnanu Sejmenovicu, Emsedu Bajramiju, Amelu Hadžiću, Antoniu Maricu, Saidu Duranoviću i Alenu Tabakoviću, kao i treneru Senadu Sariću.

KOMENTARI:
Loading...