Dvadesetpetogodišnji defanzivac prenosi prve utiske sa priprema Zmajeva:

– Prije svega, zahvalan sam selektoru na pozivu i uradit ću sve da se pokažem na najbolji način i opravdam ukazano povjerenje. Igrači su me odlično prihvatili, a sa nekim sam igrao još u U-21 reprezentaciji tako da ih poznajem od ranije. Dobro radimo na treninzima i nadam se da ćemo biti na nivou i u utakmicama sa Crnom Gorom i Danskom – rekao je Jovičić za stranicu Fudbalskog saveza BiH.

Jovičić ističe da je u dobroj formi.

– Bio sam standardan u klubu i bio sam na nivou ove sezone. Žao mi je što nam je izmaklo evropsko takmičenje u zadnjem kolu, ali pružali smo dobre partije ove godine. Iako je kraj sezone, ja se dobro osjećam, u dobroj sam kondiciji. Čast mi je što sa u reprezentaciji i što imam priliku da predstavljam svoju zemlju. Nadam se da ću imati minutažu u predstojećim utakmicama i da ću pokazati kvalitet.

Aleksandar Jovičić sa dosta samopouzdanja očekuje predstojeće susrete-

– Idemo na pobjede u oba meča. Selektor i njegovi saradnici nas pripremaju za to. Sigurno je da ćemo imati pravi pristup, ne zanima nas što su mečevi prijateljski. Naravno da će i protivnici imati sličan stav, ali ja se nadam najboljem. Mnogo bi nam značile pobjede u ovim susretima – konstatovao je bivši igrač Borca, Krupe, Rudar Prijedora, Slaven Belupa…