Stole iz Bora je decenijama pratio sve utakmice Željezničara, ali i reprezentacije Jugoslavije, prije svega zbog legendarnog Ivice Osima.

Mnoge navijače Plavih je rastužila ova vijest, ali se ispostavilo da je to lažne informacije, a Stole se javio i poslao pozdrave fanovima Željezničara.

– Od srca mi pozdravite sve navijače Želje, istinske ljubitelje fudbala, ali i cijeli grad Sarajevo. Smrt Ivice Osima me mnogo potresla, dobio sam aritmiju, uznemirenje, ja sam emotivan kao što je bio emotivan i gospodin Osim. Mnogo, mnogo me potreslo.

Ivica Osim se mnogo sekirao u životu, posebno zbog grada Sarajeva kada je bio u Grčkoj, mnogo se sekirao zato što su Irma i gospođa Asima bile u Sarajevu. Rađeno je sa Sarajevom što nisu zaslužili ni grad ni ljudi u njemu. Dobro sam i pozdravite mi sve moje Željovce – kazao je jutros Stole iz Bora, prenosi FK Željezničar na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

Stole je prije devet godina boravio na Grbavici, kada je došao da proslavio posljednju šampionsku titulu koju je osvojio Željezničar. Prošlog ljeta je posjetio Plave na pripreme u Kragujevcu.