Trener zagrebačkog Dinama Nenad Bjelica već je počeo slagati ekipu za sljedeću sezonu, pišu zagrebačke Sportske novosti.

Prema pisanju Sportskih nova se lica traže na tri pozicije: desni i lijevi bočni, te desno krilo.

Šta sugeriše potraga za oba beka i desnokrilnim napadačem? Pa iako to niko u klubu nije ustvrdio, jasno je da se očekuje da onda oni koji trenutno igraju na tim pozicijama krenu prema izlaznim vratima. Kad je riječ o Dinamovoj desnoj strani, šuška se da bi ovog ljeta mogli otići Petar Stojanović i naš Izet Hajrović.

Slovenski reprezentativac Stojanović već je dugo na Maksimiru, od ljeta 2016, a neki menadžerski izvori tvrde da će Dinamo uskoro dobiti sasvim zadovoljavajuću ponudu za njega.

Ako se to dogodi, a vrlo je moguće, onda će na poziciji desnog beka ostati samo iranski reprezentativac Sadegh Moharrami, pa je logično dovesti još jednog igrača.

Izet Hajrović je pak u Dinamu ostao na insistiranje Nenada Bjelice, koji veoma cijeni njegove kvalitete, piše isti izvor. Hajrović je bio jedan od glavnih igrača i najbolji strijelac ove eurosezone, sjajan je momak koji je bio i jedan od velikih kohezijskih faktora svlačionice. Ugovor mu međutim ističe na zimu ove godine, a saznajemo da već ima ponuda za nastavak karijere.

Zbog svega dobrog što je napravio klub mu neće praviti nikakve probleme kad je izvjesni odlazak u pitanju. Zato se traži desnokrilni napadač.

U narednom kolu HNL-a, gdje je Dinamo već osigurao titulu, čeka ih gradski derbi protiv Lokomotive. Jasno je da Dinamno nakon fantastične sezone trenutno i nema neki veliki imperativ, dok Lokomotiva još uvijek ima realne šanse da se domogne evropske scene. Suvišno je govoriti ko ima veći motiv u predstojećem meču, no Dinamo je, jasno, favorit.

KOMENTARI:
Loading...