Italijanska Roma ni nakon promjene trenera nije oduševila igrom i rezultatom.

Tako je samo 1:1 igrala kod kuće protiv uvjerljivo posljednje Verone. Rezultat protiv trenutno najslabije ekipe u Seriji A razočarao je fanove i italijanske medije.

Na udaru je posebno jučer bio kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko za kojeg Il Messagero tvrdi da je bio – neprepoznatljiv.

– Džeko je psihički nestabilan, ali i fizički spor te nepripremljen, pišu neki od italijanskih strčnjaka pa dodaju:

– Do sada je imao objašnjenje za to što ne zabija golove bila kako je igrao za ekipu, no sada je ekipa igrala za njega i ponovno ništa, navode italijanski mediji.

Podsjetimo, ovo je bila prva utakmica za novog trenera Luciana Spallettija na čelu Vučice, a on se u opširnom intervjuu dotakao naših reprezentativaca Edina Džeke i Miralema Pjanića.

Naime, Spalletti je siguran da Džeko može podignuti nivo svoje forme i početi postizati pogotke dok je zadovoljan novom ulogom za Pjanića.

– Imamo obavezu da pomognemo Džeki i ne želimo da ga ističemo posebno. Džeko je u teškoj situaciji gdje nema sreće, ali pokazuje karakter i želi postizati golove i pomagati ekipi što je jako važno – kazao je novi trener Vučice i potom se osvrnuo na Pjanića.

– Mislim da je Pjanić u takvoj ulozi gdje može dati najviše ekipi. Moramo biti bolji – rekao je Spaletti.

KOMENTARI:
Loading...