Široki Brijeg je sinoć na Pecari sa 3:2 savladao Sarajevo u osmini finala Kupa BiH i prošao dalje. Utakmicu je obilježio niz incidenata, kako na tribinama tako i na terenu.

Meč je prekidan dva puta u drugom poluvremenu, a igrači oba tima morali su i u svlačionicu nakon što je s tribina u glavu pogođen fudbaler Sarajeva Anel Hebibović.

Nakon što je meč nastavljen, došlo je i do sukoba na terenu, u kojem su se našli skoro svi igrači oba tima, kao i klupa bordo tima.

U toj je gužvi nesportski potez napravio Dževad Šarić, kondicioni trener FK Sarajevo, a njegov čin je osudio i Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH.

“On je u nastaloj gužvi, na sinoćnoj utakmici 1/8 finala Kupa BiH između NK Široki Brijeg i FK Sarajevo, udario nogom igrača protivničkog tima, čime je dodatno stvorio tenzije na samom susretu i uzeo u mogućnost da nanese ozbiljnu povredu fudbaleru u “plavom” dresu. Šarić je isključen sa susreta, te ga očekuje odgovarajuća kazna propisana disciplinskim pravilnicima NFSBiH.

Očekujemo i od FK Sarajevo da adekvatno kazni svog uposlenika, koji je narušio kondeks ponašanja i upotrebom sile naštetio ugledu kluba”, napisali su iz Sindikata.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...