Generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Harun Mahmutović podigao je tužbu protiv Jusufa Nurkića, njegovog menadžera Enesa Trnovčevića i bivše košarkašice Razije Mujanović, potvrdio je za portal “Dnevnog avaza” sam Mahmutović.

– Danas sam predao sve potrebne papire. Nemam drugog načina da dokažem da su sve priče koje u posljnje vrijeme kruže u medijima neistina i laži. Želim da Sud utvrdi ko je u pravu. Više je izgubio smisao svakih sedam dana otvarati novine i gledati gnusne laži o sebi. Neka se vidi koliko je kleveta i laži. I to će ubuduće praksa – kaže Mahmutović.

Podsjetimo, Nurkić je u nedavnom pismu optužio Savez i Mahmutovića da netransparentno troše novac namijenjen razvoju košarke u BiH i finansiranju juniorske, kadetske i pionirske Lige mladih.

Također, Nurkićev agent Enes Trnovčević je optužio Mahmutovića da je prodao papire Emira Preldžića za 300.000 eura turskom Savezu, dok je Razija Mujanović u svojim medijskim istupima ranije tvrdila da joj je traženo 100.000 maraka za funkciju u Košarkaškom savezu BiH.

KOMENTARI:
Loading...