Poslije burne sezone u prvenstvu Grčke i sukoba dva najveća kluba Olimpijakosa i Panatinaikosa, čelnici Zelenih odlučili su da klub prekida sve takmičarske aktivnosti i istupa iz lige!

 

Ovakva odluka usledila je posle današnje promjene arbitra utakmice posljednjeg kola Olimpijakos – Promiteas, kojeg u Pireju bojkotuju zbog polufinala Kupa Grčke. Sudija je zamijenjen kako bi upšte igrači  Olimpijakosa pristali da izađu na teren. Da je ta prvobitna odluka ostala na snazi, Pirejci bi izgubili dodatne bodove i najverovatnije ispali iz lige, ali je Košarkaški savez popustio pred zahtjevom i pritiscima crveno-bijelih i sa druge strane, naljutio čelnike Panatinaikosa.

Tako su u Panatinaikosu izdali saopštenje u kojem se objavljuje da se obustavljaju sve sportske aktivnosti, počevši od današnjeg dana, a sve zbog sukoba sa Olimpijakosom koji, kako navode, narušava legitimitet takmičenja.

 Terorizam i bezakonje koje Košarkaški klub Olimpijakos nastoji da nametne ponovo prevladava, kao i haos i terorizam, umjesto zakona i propisa. Primorani smo da posljednjh mjeseci, a naročito posljednjih dana sve to posmatramo. 

– Takođe, pratili smo i ravnodušnost odgovornih ministara i nadležnih sportskih sudija. Oni jasno stavljaju do znanja da terorizam i iznuđivanje prevladavaju i samim tim su saučesnici.

Panatinaikos je zatražio ostavku grčkog ministra sporta kojeg je optužio da  ne želi da preuzme odgovornost za dešavanja u grčkom šampionatu. Uz poruku “Mi ili oni”, Panatinaikos je zatražio da odgovorne institucije zabrane braći Angelopulos bilo kakvu aktivnost u sportu, u suprotnom pokazaće se da je tačna rečenica “Država, to je Olimpijakos”.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...