Muhamed Bešić u posljednje dvije utakmice Evertona ostavio je jako dobar dojam, bio je definitivno među najboljim pojedincima, ako ne i najbolji. Posebno u pobjedi protiv Manchester Cityja 2:1 u srijedu navečer pa Guardian o njemu piše kao o “kulturnom ratniku koji bi mogao postati dragulj Evertona.”

“To je bila njegova najbolja partija u dresu Evertona. Utakmica je pružila mnogo navijačima Evertona da budu optimistični, posebno kada se radi o igri Bešića. Najimpresivnija je bila njegova mirnoća u posljednjim minutama utakmice kada je Everton igrao s 10 igrača na terenu. Bešić nije dozvoljavao da City dođe do lopte, jer je uspio zadržati posjed”, biranim riječima o bh. veznjaku pišu Englezi.

“Pokreti Bešića kao i kontrola lopte pokazuju njegovu duboku fudbalsku inteligenciju. Dodavanja su samo jedan dio te inteligencije. Bešić je upisao šest klizećih startova, pet više od bilo kojeg drugog igrača koji je zaigrao za Everton od prve minute u toj utakmici. Bio je agresivan i dobro se kretao”, dodaje Guardian.

KOMENTARI:
Loading...