Zvijezda svjetskih prvaka Francuske i Atletico Madrida Antoine Griezmann dogovorio je svoj veliki transfer u Barcelonu.

Antoine Griezmann odigrat će ove subote posljednju utakmicu za Atletico Madrid”, najavila je španjolska Marca transfer godine na naslovnici.

O Griezmannovom odlasku iz Madrida već se duže vrijeme naveliko piše, a Španjolci otkrivaju da je Francuz sve prvo otkrio svojim suigračima, da bi kasno sinoć videoporukom to i potvrdio cijelom nogometnom svijetu. Također, Marca tvrdi da se sastao s trenerom Diegom Simeoneom i predsjednikom Miguelom Angelom Gil Marinom te im jasno poručio da je njegova odluka o odlasku s Wanda Metropolitana konačna.

“Hvala svima na pet predivnih godina koje sam proveo ovdje. Zauvijek ćete biti u mome srcu”, poručio je između ostalog Griezmann.

Griezmannova otkupna klauzula u ovim trenucima iznosi 200 miliona eura. Posljedica je to ugovora kojeg je potpisao prošlog ljeta, ali isto tako treba naglasiti da taj iznos od 1. jula pada na 120 miliona. Što bi značilo da će u slučaju transfera nakon tog datuma Atleticu pripasti 96 miliona jer 20 posto odlazi u ‘ruke’ Real Sociedada koji ima pravo na 20 posto.

“Svjetski prvak je na sastanku bio iskren, poručujući da je njegov ciklus s Atleticom došao do kraja. Iako se zahvalio klubu na ljubavi koju je dobio od dolaska 2014. godine, kao i naporima da ga zadrže, Griezmann je aludirao na potrebu za novim izazovom. I dok traju njegovi pregovori s Barcelonom, Atletico će ovog ljeta tražiti zamjenu za svoju zvijezdu i redovitog strijelca u posljednjih nekoliko sezona. Neće to biti nimalo lagan zadatak”, piše Marca.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...