Utakmica između reprezentacija Crne Gore i Rusije trebala se odigrati u Podgorici, no samo što je sudija označio početak, ona je prekinuta. Naime, navijači Crne Gore su u četvrtoj minuti pogodili golmana Igora Akinfejeva u glavu, pa su fudbaleri Rusije povučeni sa terena. 

Kada je Akinfejev pao, Hitna pomoć je utrčala na teren. Ruski golman je u momentu zabrinuo sve, jer se nije pomjerio otkako je pogođen u glavu bakljom.

Selektor Crne Gore Branko Brnović bio je u nevjerici, a Fabio Kapelo je naredio ekipi da se povuku sa terena, dok su Akinfejeva vozili sa terena. Zvanični spiker je rekao da je meč suspendovan na neodređeno, prenose srbijanski mediji.

U međuvremenu, došlo je i do koškanja između navijača Crne Gore i Rusije na južnoj tribini.

Vođa navijača Crne Gore se izvinio putem razglasa i napomenuo da je huligan identifikovan.

Meč kvalifikacija za EURO 2016. imao je lošu uvertiru jer je dva sata prije početka došlo do navijačkih nereda u centru grada.

Grupa od pedesetak navijača reprezentacije Rusije okupila se na Trgu Republike, gdje je jedno vrijeme pjevala ruske pjesme, a potom pokušala da zapali zastavu SAD, što je spriječila policija.

Sa trga se moglo čuti i skandiranje “Rusija i Srbija, braća zauvijek”, javili su podgorički mediji.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore sastala se večeras u Podgoricisa selekcijom Rusije u susretu G grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Obje selekcije u dosadašnjem dijelu kvalifikacija ostvarile su po jednu pobjedu i poraz i dva remija i sakupile po pet bodova.

KOMENTARI:
Loading...