– Slagao bih vas sve kada bih rekao da ekipa iz Rusije nije favorit. Mi smo u šesnaestinu finala UEFA Lige prvaka došli nakon eliminacije FC Encampa iz Andore. Pobijedili smo sa 10:3 na gostujućem terenu i došli do prve domaće historijske utakmice, odnosno među 32 ekipe u Evropi. Naš rival je izuzetno organizovan tim, iza njih stoji moćni sponzor, ali svakako da se nećemo olako predati – kazao je Predrag Raić, trener FC Salines Tuzla Cityja.

Tim iz Tuzle je pretrpio nekoliko promjena. Nekoliko igrača se žali na povrede, ali je u Tuzlu stigao i brazilski internacionalac Thiago Bolihna, koji je s reprezentacijom Azerbejdžana igrao na evropskim i svjetskim prvenstvima.

– U desetak dana koliko sam ovdje uvidio sam da moja nova ekipa ima potencijala. Dobro poznajem ekipu Ugra Yugorsk jer sam igrao u futsal ligi Rusije. Nekad prije bi rekli kako su favoriti ekipe iz Španije, Portugala, Brazila, Rusije… U futsal se sve više ulaže i klubovi iz drugih krajeva Evrope imaju svoje realne šanse za uspjeh – kazao je Bolihna koji će u duelu sa ruskom ekipom imati svoj debi u FC Salines Tuzla City.

Nakon osvajanja šampionske titule u prvenstvu BiH rukovodstvo FC Salines Tuzla Cityja se nadalo da će evropske utakmice igrati u SKPC Mejdan. No, u poplavi je ljetos potopljena velika dvorana tuzlanskog sportskog centra zbog čega su se u tuzlaskom klubu odlučili za domaćinstvo u Areni Hills u Sarajevu.

Utakmica se igra u subotu 16. januara sa početkom u 19 sati uz direktan prijenos na BHT HD kanalu.