Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras prijateljskom susretu u Areni Zenica selekciju Makedonije sa 7:3.

Izabranici Bore Matana do prednosti su došli u 3′ golom Josipa Boškovića, a na 2:0 povisio je Mirko Hrkać u 7′. Makedonci su u 8′ prepolovili prednost našeg tima, a strijelac je bio Martin Todorovski.

Bh reprezentativci su u 10′ ponovo imali dva gola viška kada je Dario Markić pogodio mrežu Antonia Petrovskog. Obje ekipe su u prvom poluvremenu stvorile po nekoliko prilika, a naredni pogodak viđen je u 15′ kada su gosti preko Ivana Krstevskog smanjili prednost bh tima na 3:2, što je bio konačan rezultat tog perioda igre.

Hrkać se po drugi put u listu strijelca upisao u 27′, kada se oslobodio dvojice čuvara, izašao sam pred protivničkog golmana i pogodio za 4:2. Prije toga u drugom poluvremenu dobre prilike propustili su Šunjić i Aladžić za BiH, te Leovski za Makedoniju.

Todorovski je u 34′ odlično šutirao u gornji desni ugao gola bh tima, ali se Stanislav Galić istakao i izbacio loptu u korner.

U posljednjih pet minuta Makedonci su igrali sa golman-igračem što je bh tim odmah iskoristio i naš čuvar mreže Galić je preko cijelog terena pogodio gol za 5:2. Na sličan način u 37′ gol je postigao i Marijo Aladžić.

Samo minutu poslije Taulant Ismaili smanjuje prednost bh selekcije na 6:3, a konačan rezultat utakmice 7:3 postavio je Dejan Pavlović u 39′.

Selektor Boro Matan bio je zadovoljan igrom i rezultatom: „Odigrali smo danas dobru utakmicu iako nismo bili u kompletnom sastavu. Drago mi je da su i ovi mlađi momci pokazali da se na njih može računati. Rezultat nije bio u prvom planu, ali uvijek je bolje kad se pobijedi.“

Iste selekcije će sutra u 18.00 sati u zeničkoj Areni odigrati još jedan prijateljski susret.

Bosna i Hercegovina-Makedonija 7:3 (3:2)      

Dvorana: Arena Zenica.

Sudije: Igor Puzović, Alem Bajrović, Ami Omerbašić.

Golovi: 1:0 Bošković (3′), 2:0 Hrkać (7′), 2:1 Todorovski (8′), 3:1 Markić (10′), 3:2 Krstevski (15′), 4:2 Hrkać (27′), 5:2 Galić (35′), 6:2 Aladžić (37′), 6:3 Ismaili (38′), 7:3 Pavlović (39′).

Bosna i Hercegovina: Bekir Hodžić, Marin Šunjić, Ivan Matan, Marijo Aladžić, Stefan Jokić, Srđan Ivanković, Ibrahim Husejinović, Dejan Pavlović, Dario Markić, Mirko Hrkać, Josip Bošković, Stanislav Galić, Benjamin Avdić, Zvonimir Ćavar. Selektor: Boro Matan.

KOMENTARI:
Loading...