Samo nekoliko mjeseci nakon što je 2013. završio karijeru, Ricksen je otkrio da je smrtno bolestan kad mu je dijagnosticiran ALS, odnosno amiotrofična lateralna skleroza, koja udara na živčani sistem i progresivno vodi do potpune paralize. 

Ricksen je sad u toj posljednjoj fazi te je iz bolničkog kreveta u Airdrieu snimio videoporuku, u kojoj uz pomoć aparata zove navijače na humanitarnu večer, svoju posljednju.

“Pozdrav. Imam posebnu večer 28. juna. Kako mi postaje sve teže, to će biti moja posljednja večer. Dođite i pretvorite je u večer za pamćenje. Nadam se da se vidimo uskoro”, poručio je 42-godišnji Ricksen, koji je karijeru proveo igrajući na desnoj strani obrane i vezne linije.
 

 

With a heavy heart I post this lets make this a special night for Fernando pic.twitter.com/C8octfW8NU

— Ricksen my friend/pauline (@broxi63) June 9, 2019

  

Večer će se održati 28. lipnja u GoGlasgow Urban Hotelu, a ulaznice koštaju 70 funti. Njegovu videoporuku od sinoć je pogledalo više od 300.000 ljudi.

Ricksen je seniorsku karijeru započeo u Fortuni Sittard 1994. i u njoj proveo tri godine prije prelaska u AZ, u kojem je također igrao tri sezone, a 2000. je potpisao za rangerse. Tamo je proveo najbolje dane karijere, sve do 2006. kad je prvo posuđen, a zatim i prodan ruskom Zenitu. Vratio se u Fortunu 2010., a tamo je i završio karijeru 2013. godine. Za reprezentaciju Nizozemske odigrao je 12 utakmica u razdoblju između 2000. i 2003. godine.

Karijera mu je bila prožeta incidentima i problemima s alkoholom, zbog kojih je morao otići i iz Rangersa i Zenita. Pokušavao ga se riješiti apstinencijom, ali naposljetku je morao u kliniku za odvikavanje.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...