Trend puštanja, održavanja i njegovanja brade već nekoliko godina je aktivan u svijetu entertainmenta, ali ni sportiste nije zaobišao.

Iako fudbaleri to u manjoj mjeri praktikuju, košarkaši su objeručke prihvatili jedan od trendova koji su se ruku na srce zadržali mnogo duže nego li neki prethodni, poput puštanja kose, farbanja ili izvlačenja pramenova.

Kako rekosmo, obzirom da to traje nekoliko godina – sada se kao kroz maglu možemo sjetiti nekih košarkaša bez brade, jer guste dalake na licu su pored vanserijske igre postali njihov zaštitni znak.

Miroslav Raduljica, reprezentativac Srbije i košarkaš Milana skoro da i ne posjeduje fotografiju bez brade.

Izvor: Fotor

Još reprezentativniji primjer je NBA superstar James Harden, prvo ime Houston Rocketsa, ali i prva brada NBA lige. Harden je davno izjavio da je bradu pustio jer mu se bilo mrsko brijati, a sada – pogotovo kada pogledate njegovu fotografiju bez brade – ne možete ga ni zamisliti u drugom izdanju.

Izvor: Fotor

Na našoj listi našao se i još jedan košarkaš porijeklom iz Srbije, ali nastupa pod španskom zastavom – Nikola Mirotić.

Španac igra na poziciji krilnog centra i član je Chicago Bullsa, ekipe iz NBA lige. Međutim, u danima kada je nastupao za Real Madrid, Mirotić nije nosio ono po čemu je danas prepoznatljiv.

Izvor: Fotor

Jedan od košarkaša kojem je brada u potpunosti promijenila izgled lica je i član Unicsa iz Kazana. Grk Kostas Kaimakoglou sada izgleda apsolutno odraslo i neustrašivo, u odnosu na period kada je igrao bez brade.

Izvor: Fotor

Sličan primjer je i Sergio Rodriguez. Dugogodišnji playmaker Reala iz Madrida sada brani boje Philadelphia 76-ersa, a gusta smeđa i na momente neuredna brada mu je potpuno promijenila fizionomiju lica. Ali dala i “super moći”, koje ovaj razigravač sigurno sada posjeduje kada je s loptom na terenu.

Izvor: Fotor

Posljednji, ali ništa manje važan je i Luigi Datome. Italijan je član Fenerbahcea. Nakon dvogodišnjeg izleta u NBA ligi, vratio se u Evropu. No, kada pogledate njegovu sliku iz 2008. godine – kada je branio boje Virtus Rome, jedva da ga možete prepoznati.

KOMENTARI:
Loading...