VEZANI TEKST – Ovako je Fonseca proslavio Džekin gol, kome je povrijeđeni Cristante predao kapitensku traku?

Zahvaljujući pogocima Edina Džeke (5. minuta) i Borje Mayorala (87. minuta) Vučica će u revanšu imati dosta “komotniju” situaciju za plasman u osminu finala Evropske lige.

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine danas se našao među starterima, a povjerenje svog trenera s kojim nije u najboljim odnosima u posljednje vrijeme opravdao je golom već na startu utakmice.

Ni Fonseca nije bio “na kraj srca”. Nakon što je pokazao kakvu-takvu emociju poslije vodećeg gola svog tima, Portugalac je nakon utakmice pohvalio napadača kojem je nedavno oduzeo kapitensku traku.

– Dali su važne golove. Džeko je igrao zaista dobro, a Mayoral je ušao u igru i takođe bio dobar. Mislim da je cijeli tim odigrao dobru utakmice – kazao je Fonseca nakon utakmice.

Nakon povrede Bryana Cristante očekivalo se da Džeko preuzme kapitensku traku, a Fonseca se kratko osvrnuo i na to.

– To sada nije tema. Moramo razmišljati o sadašnjosti, a onda ćemo vidjeti šta će biti u budućnosti. Ono što je važno jeste da je večeras dao gol – naglasio je Fonseca.

O tome da li Džeko i Mayoral mogu igrati zajedno, Portugalac je kazao:

– Vidjet ćemo u budućnosti. Ekipa igra dobro u ovoj formaciji. Ne kažem da nikada nećemo igrati s dva napadača. Volio bih da u različitim momentima mi možemo igrati s dvojicom naprijed, ali mislim da trenutno u ovoj postavci igramo jako dobro.

Ako je suditi prema odgovorima, iako pojedine teme još uvijek izbjegava, poput kapitenske trake, čini se da Fonseca ipak teži ka normalizaciji s trećim najboljim strijelcem i historiji Rome.