Federer je zemlju izbjegavao u protekle tri sezone zbog operacije koljena koju je imao 2016. godine, a kasnije i zbog drugih ozljeda koje je morao sanirati.

Vratio se u 2016. godinu i objasnio što se tada zapravo događalo.

“Trenirao sam na centralnom terenu neko vrijeme i onda sam se upitao što uopće radim ovdje. Leđa su mi bila u blokadi, koljeno mi nije bilo u najboljem stanju, mogao sam odigrati najdalje do trećeg kola”, rekao je Federer.

“Htio sam više vremena provesti s obitelji i prijateljima”

Ističe da je 2017. godine uoči Roland Garrosa trenirao dva dana jer je vjerovao da će se moći pojaviti na pariškom turniru.

 

“Padao je snijeg pa sam morao trenirati u zatvorenom… Iskreno, pitao sam sebe, treba li mi sve ovo? Nije problem trenirati svakog dana, ali u takvim uvjetima… Dobro sam igrao te godine, osvojio sam Indian Wells i Miami, mislio sam da bih se mogao odmoriti.

Prošle godine sam želio pauzirati, između ostalog i zbog rođendana moje supruge. Htio sam više vremena provesti s prijateljima i obitelji”, otkriva Federer.

Nije znao reći što će biti sljedeće godine.

“Je li mi ovo posljednji nastup u Parizu? Pa čuo sam da se opraštam još u Australiji. To nije moj plan, ove godine je tako, ne znam kako će biti sljedeće”, kaže Federer.

(Index.hr/SB)

 

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...